Home » Horlogebanden

 

 

Horlogebanden


Wij hebben vele soorten horlogebandjes op voorraad die u kunt kopen. We hebben verschillende kleuren en maten. We hebben leren banden en stalen rek- en schakelbanden. Wij kunnen schakelbanden altijd op maat maken. Het ligt meteen voor u klaar en mochten wij het te druk hebben, dan de volgende dag. Afhankelijk van het materiaal, adviseren wij het onderstaande onderhoud.

Horlogebandjes kopen met kennis van het productieproces

Altijd benieuwd geweest hoe horlogebandjes gemaakt worden alvorens u ze gaat kopen? Bekijk dan de prachtige video van Pebro-horlogebanden die nog met de hand gestikt worden. Deze banden zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en modellen. Kortom, de juiste band zit er altijd bij!

Bekijk hier hoe horlogebanden worden gemaakt

TIPS

Leren band
Draag ’s nachts geen horloge zodat het leer rust krijgt. Als de band nat is geworden door water of transpiratie, laat dan de band drogen voordat het horloge weer gedragen wordt. Bij zéér warm weer, kunt u het beste de band een gaatje losser zetten of het horloge een paar uur afdoen. Het leer wordt dan niet of minder vochtig en de band gaat niet ruiken.

Metalen band
Metalen banden kunnen soms een zwarte pols veroorzaken. Dat komt omdat er dan vuil in zit (zand, fijnstof, huidsmeer enz.). Laat de band daarom regelmatig ultrasonisch reinigen of reinig hem thuis heel simpel met een (oude) tandenborstel en lauw water. Er hoeft geen schoonmaakmiddel gebruikt worden. Zware horlogebanden worden ook wel gesmeerd bij de scharnierpennen. Dit vertraagt de slijtage.

Kom bij ons langs of stel telefonisch uw vragen

Wilt u graag horlogebandjes kopen? Kom dan naar onze winkel in Rosmalen! Wij geven u hier graag advies. Wilt u alvast meer informatie over ons assortiment of heeft u vragen? Bel dan gerust even naar 073 – 5218871.