Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

 

Horlogebanden


Wij verkopen ook horlogebanden en hebben vele soorten banden op voorraad. De kleuren en maten maakt voor ons allemaal niet uit. We hebben leren banden en stalen rek- en schakelbanden. Wij kunnen schakelbanden altijd op maat maken. Het ligt meteen voor u klaar en mochten wij het te druk hebben, dan graag de volgende dag.

Afhankelijk van het materiaal, adviseren wij de onderstaande onderhoud

Juwelier Schute

Altijd benieuwd geweest hoe horlogebanden gemaakt worden? Een prachtige video van Pebro-horlogebanden waar het nog met de hand gestikt wordt!

Bekijk hier hoe horlogebanden worden gemaakt

Bij ons verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en modellen. Kortom, de juiste band zit er altijd bij!

Tips

Leren band
Draag ’s nachts geen horloge zodat het leer rust krijgt. Als de band nat is geworden door water of transpiratie, laat dan de band drogen voordat het horloge weer gedragen wordt. Bij zéér warm weer, kunt u het beste de band een gaatje losser zetten of het horloge een paar uur afdoen. Het leer wordt dan niet of minder vochtig en de band gaat niet ruiken.

Metalen band
Metalen banden kunnen soms een zwarte pols veroorzaken. Dat komt omdat er dan vuil in zit (zand, fijnstof, huidsmeer enz.). Laat de band daarom regelmatig ultrasonisch reinigen of thuis heel simpel met een (oude) tandenborstel en lauw water. Er hoeft geen schoonmaakmiddel gebruikt worden.

Zware horlogebanden worden ook wel gesmeerd bij de scharnierpennen. Dit vertraagt de slijtage.